Over Colorico

Drijvende kracht achter Colorico is image consultant Renée Kraaier. Haar missie is mensen mooier maken. Te vaak ziet zij mensen die zichzelf tekort doen door het dragen van verkeerde kleuren en het verkeerde model kleding. Dat is zonde, want met een beetje kennis en moeite kan iedereen er fantastisch uitzien!

Kleurtypering

Colorico doet haar kleuranalyses volgens het 78Color System. Dit systeem gaat uit van zes kleurkarakteristieken: helder – gedempt , warm – koel en diep – licht. Sommige mensen zijn te typeren door één kleurkarakteristiek, anderen door twee en weer anderen door drie. Zo kan iemand bijvoorbeeld ‘koel’ zijn, ‘koel-diep’ of ‘gedempt-koel-diep’. Er zijn maar liefst 78 combinatiemogelijkheden. Voor elk type is er een aparte Personal Color Card, die een ideale winkelhulp is.

Stijltypering

Stijl heeft niets te maken met mode en trends. Stijl heeft te maken met wie je bent. Colorico onderscheidt 6 stijltypes: het natuurlijke type, het creatieve type, het romantische type, het sportief/gamin type,  het dramatische type en het klassiek/eurochique type. De meeste mensen zijn een combinatie van 2 of 3 van deze standaard types. Voor elk type zijn er hand outs met verschillende kleding- en stylingtips.

Figuurtypering

Niet alleen je figuur is bepalend voor welke kleding je het beste kunt dragen. Bij de figuuranalyse kijkt Colorico dus niet alleen naar je lichaamsvorm, maar ook naar je lichaamsbouw, botstructuur,  gezichtsvorm, haarstructuur, lengte, etc.
Al deze factoren spelen mee bij de kledingadviezen die je krijgt. Deze adviezen betreffen naast het model van je kleding ook de stoffen die je het beste kunt dragen en je accessoires.